God Hygienisk Håndoppvask

Noe må vaskes for hånd, alt skal ikke inn i oppvaskmaskinen. Har du kontroll og gode rutiner for en god hygienisk håndoppvask?

For hvor varmt må egentlig vaskevannet være før bakteriene forsvinner? Hva vasker man først og sist? Er det mest hygienisk å la oppvasken lufttørke, eller tørke med et håndkle? Og hvor ofte bør oppvaskkosten byttes ut?

 

·         Vasken må være «ren» før du begynner å vaske opp, ikke full av rester, fettkanter og gammelt søl.

·         Fjern matrester fra sluken, ha i litt Dizzy Håndoppvask og vask rundt i kummen med oppvaskbørsten.

·         Husk på at sluket er en bakteriebombe. Silen må tømmes regelmessig, og skyll gjennom med masse varmt vann.

·         Skyll først bort matrester fra bestikk og tallerkener. Vannet du skyller med, skal være cirka 35 grader. Ikke varmere, for da vil proteinrester (eggehvite) og melk stivne og bli vanskelig å fjerne.

·         Vannet skal være varmt. Bruk hansker, da kan du ha ganske varmt vann. Er vannet for kaldt, fjernes ikke fettet. Bruk riktig mengde Dizzy Håndoppvask.

·         En huskeregel er: Det vi skal ha opp mot munnen vaskes først. Vanlig å vaske i denne rekkefølgen: kopper, glass, bestikk, tallerkener, fat, arbeidsredskaper og til slutt gryter / kjeler.

·         En typisk feil er å vaske i for skittent vann. Bytt gjerne vann etter at du har vasket bestikket.

·         Når vannet slutter å skumme, er et tegn på at vannet har mistet rengjøringseffekten, og det er på tide å skifte.

·         Skyll av den rene oppvasken med varmt vann. Skyllevannet bør holde 55 grader. Har du ikke to kummer, kan du ha en skyllebalje ved siden av vasken.

·         La glassene stå og lufttørke på et kjøkkenhåndkle som kun brukes til glass. Er det mye kalk i vannet, kan det forekomme hvitt belegg på glassene, da er det greit å tørke over med et håndkle.

·         Luft tørking er mest hygienisk. Om det ikke passer, kan du tørke den rene oppvasken med et rent håndkle. Ikke legg bestikk eller annet i skuffene mens det fremdeles er vått.

·         Ikke bruk samme håndkle til å tørke deg på hendene/tørke bort matrester med, som du bruker til den rene oppvasken. Bytter håndkle ofte, bakterier stortrives i et vått håndkle.

·         Det kan være greit å ha to oppvaskkoster, en til grovvask og en til finvask, i tillegg en gryteskrubb / svamp, og minimum to glasshåndklær, skal kun brukes til  å tørke oppvask med.

·         Avhengig av brukshyppighet, skal oppvaskbørsten byttes når busten ikke lenger er stiv. Vask oppvaskkosten regelmessig i oppvaskmaskinen så bakteriene ikke får feste i kosten.

 

Ønsker du produktene, tips, råd og veiledning for en god hygienisk håndoppvask, ta kontakt med oss og vi hjelper deg gjerne.

Dizzy 5 ltrDizzy 1 ltrOppvaskbørsteOppvaskbørste tre Skrubbesvamp grønnSkrubbesvamp HvitStålbolleStålbolle rustfri

 

Din produkt är tillagd

×

Lägg till i mitt sortiment

×

Ta bort från mitt sortiment

×

Send tilbud

×

Send tilbud

×